Коледни сладки

Когато притвориш очи и си представиш Коледа, неминуемо долаваш и аромата на коледни сладки изпечени във фурната. Това е една от онези миризми, които предизвикват спомени от детството и ви карат да се чувствате топло и уютно отвътре. Но какви сладки точно да изпечете? И кога трябва да започнете да ги печете?

Има толкова много различни видове коледни сладкиши, че може да е трудно да се решите кои да се изберете. Искате ли да изберете традиционните джинджифилови или захарни сладки? Или искате да опитате нещо ново, като подправен сладък хляб или шоколадови бисквити със сушени плодове? Няма грешен отговор – това зависи изцяло от личните ви предпочитания и от предпочитанията на семейството.

Що се отнася до това кога да започнете да печете, това наистина зависи от броя на хората, за които трябва да печете. Ако е само за най-близките ви роднини, вероятно можете да се справите с цялото печене през седмицата преди Коледа. Но ако печете за повече хора, за подарък или за благотворителност, най-добре е да започнете няколко седмици по-рано, за да не се чувствате претоварени в навечерието на Коледа.

Каквито и сладкиши да изберете да печете тази Коледа, не забравяйте да се насладите на процеса – и не забравяйте да оставите малко за Дядо Коледа!

Весела Коледа!