Елхи в саксия или какво коледно дърво да изберем?

Цялата Коледна магия, сякаш е събрана в искрящата Елха, която сме украсили с много любов. Изборът, какво точно дръвче да изберем за да се получи специалното коледно усещане може да бъде труден, но ние сме тук, за да ви помогнем!

Когато става въпрос за коледни елхи, има два основни вида: истински и изкуствени. Истинските дръвчета определено са по-популярният вариант, но те изискват малко повече грижи от изкуствените си събратя. Ако обмисляте истинско дръвче, един от вариантите е да си вземете коледно дръвче в саксия.

Ако искате да придадете на дома си допълнително коледно усещане, но не искате да се занимавате с традиционното дърво, тогава елхата в саксия е идеална за вас! Елхите в саксии са лесни и удобни за поддръжка и могат да се ползват година след година. Ето нашите най-добри съвети за това как да изберете и да се грижите за коледното си дръвче в саксия.

Когато избирате коледно дърво в саксия, е важно да вземете предвид размера на саксията. Уверете се, че саксията е достатъчно голяма, за да побере корените на дървото, и че на дъното й има отвори за оттичане. Важно е също така да помислите къде ще държите дръвчето си. Ако планирате да го държите навън, уверете се, че сте избрали правилния вид, който вирее и се развива добре при вашите климатични условия.

Коледните елхи в саксия стават все по-популярни, защото предлагат всички предимства на истинското дърво, без да се налага да го изхвърляте след Коледа. Освен това за тях е много по-лесно да се полагат грижи, отколкото за традиционните отрязани дръвчета. Ето всичко, което трябва да знаете за избора и грижата за коледно дръвче в саксия.

Първо, решете какъв тип дръвче искате. Предлагат се много различни видове коледни елхи в саксии – от традиционни вечнозелени до по-необичайни сортове като кедър или кипарис.

След като сте решили какъв вид елха искате, е време да помислите за размера. Саксийните коледни елхи се предлагат в най-различни размери, така че изберете такава, която ще се впише добре в дома ви. Имайте предвид, че саксийните дръвчета ще трябва да се поливат редовно, така че се уверете, че имате място за тях, което няма да е твърде неудобно.

И накрая, грижете се правилно за коледното си дръвче в саксия и то ще грейва всяка Коледа!