Общи условия и Политика за поверителност

За нас

Адресът на нашия сайт: https://koleda.net.

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта, още няколко бисквитки
ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти, включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така, можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ, ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ И БИСКВИТКИТЕ

Koleda.net е уебсайт, собственост на „Нюанс 2020“ ООД, дружество с ограничена отговорност, регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК № BG206214785, със седалище и адрес на управление: гр. София, кв. Горубляне, ж.к. Експериментален 42, вх. 4, ет. 3, ап. 84, тел.: +359885000967, електронна поща: info@koleda.net, интернет страница: https:koleda.net

В koleda.net смятаме, че спечелването и запазването на доверието на клиента е важна във всеки един отрасъл на бизнеса. Защитата на личните Ви данни е отговорност, на която обръщаме много сериозно внимание.

Настоящата политика влиза в сила от 25 Ноември, 2020 г.

В настоящата Политика за поверителност Нюанс 2020 ООД, koleda.net, „ние” или „нас” означава „Нюанс 2020“ ООД.

КОИ СМЕ НИЕ

Нюанс 2020 ООД, вписано в Търговския регистър с ЕИК 206214785, със седалище и адрес на управление в България, гр. София, кв. Горубляне, ж.к. Експериментален, вх. 4, ет. 3, ап. 84, представлявано от Йоан Гайдов – управител. Дружеството се занимава с рекламна дейност и услуги, маркетингови услуги, информационни технологии, търговия на едро и дребно, покупка на стоки и други вещи с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговска дейност /вкл. внос и износ/, рекламни маркетингови бюджети, производство др.

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ

Когато се свържете с нас по телефона, по пощата, през сайта, във социалните медии, чат на живо, лично или онлайн, може да събираме информация за Вас („лична информация”). Тя може да включва Вашето име, адрес, телефон, имейл адрес, дата на раждане и/или друга лична информация, която може да решите да ни предоставите.

ЧУВСТВИТЕЛНИ ДАННИ

Съгласно законодателството в сферата на защита на данните, някои видове лична информация са по-чувствителни. Това са т.нар. „чувствителни” или „специални категории” лични данни, които обхващат информация, разкриваща расов или етнически произход, религиозни или философски убеждения и политически възгледи, членство в синдикати, генетични или биометрични данни, информация относно здравето или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация на дадено лице. Служителите, сайта, представителите, както и официалните комуникационни канали на Koleda.net не събират информация, която влиза в категорията „чувствителни данни“ – пазете личните си данни добре и не ги предоставяйте безотговорно!  В случай че започнем да събираме и обработваме такава информация, ще Ви предоставяме ясни известия, като посочваме каква информация е необходима и защо.

ДЕЦА

Ние силно вярваме в защитата на поверителността на личните данни на деца. В съответствие с това убеждение, никоя част от уебсайта не е насочена към лица под 14-годишна възраст. Ако сте под 14-годишна възраст, моля, не използвайте уебсайта по какъвто и да е начин и напуснете сега. Ще предприемем подходящи стъпки, за да изтрием всяка лична информация на лица под 14-годишна възраст.

Поради спецификата на услугата (Писмо от Дядо Коледа за деца) ни се налага в някои случаи да събираме имената, пола, годините на лица, които ние разбираме, че има висока вероятност да са под 14-годишна възраст. Купувачите на „писмо от Дядо Коледа“ имат право да впишат всяко едно име или псевдоним във формата за поръчка. Автентичността на услугата, обаче, препоръчва писмото да бъде адресирано официално до получателят си поне с неговото първо име.

С цел запазване на данните на лица под 14-годишна възраст, които потребителите ни, очаквано ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ИЛИ БЛИЗКИ, въвеждат ДИРЕКТНО И САМОСТОЯТЕЛНО на уебсайта ни (във полета от тип „ДО ПОЛУЧАТЕЛ“), събираме само първото, собствено име ИЛИ псевдоним, години, пол, както и други данни, които да направят писмото от Дядо Коледа по-автентично. Тези данни ще бъдат изтривани в максимално кратък срок, 15-30 работни дни срок след употребата им (по изпращането и приготвянето на писмото), като молим потребителите да ни разберат в случай на забавяне в по-активният бизнес сезон за нас – Коледа. Уверяваме Ви, че полагаме пълни усилия данните Ви да са на сигурно място и да бъдат изтрити веднага щом повече не са ни нужни.

Правим пълни усилия да защитим максимално личната информация, която въвеждате на нашият сайт. Тази информация няма да бъде споделяна, или продавана, или третирана по друг некоректен начин. Целта на събирането на посочените данни за лица под 14-годишна възраст е единствено предоставянето на максимално автентична и добра услуга – писмо от истинският Дядо Коледа.

КАК СЪБИРАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАС

Ние събираме информация по следните начини:

  • Когато ни я предоставяте ДИРЕКТНО във формите за поръчка, контакт, социални медий, имейл и др. електронни онлайн платформи
  • Когато ни я предоставяте ИНДИРЕКТНО посредством инструмнти за статистика и маркетинг.

КОЛКО ДЪЛГО СЪХРАНЯВАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ

Нюанс 2020 ООД прилага специфични критерии, за да установи колко време да съхранява информацията Ви, определени на базата на законови и оперативни съображения, като се вземат предвид указанията на Комисията за защита на личните данни. Принципът е, че я съхраняваме за срок, не по-дълъг от необходимия за целите, за които е събрана.

Ние съхраняваме личната информация, която събираме от Вас, когато имаме продължаваща легитимна бизнес потребност за това (например, за да Ви предоставим услуга, която сте поискали, или за да спазим приложимите законови, данъчни или счетоводни изисквания). Когато нямаме продължаваща легитимна бизнес потребност да обработваме Вашата лична информация, ние ще я изтрием или анонимизираме, а ако това не е възможно (например, защото Вашата лична информация е била съхранена в архиви за резервни копия), тогава ние ще съхраним по сигурен начин Вашата лична информация и ще я изолираме от всяка друга обработка, докато изтриването стане възможно.

СПОДЕЛЯНЕ НА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ С ДРУГИ ОРГАНИЗАЦИИ

Ние ще използваме Вашата информация единствено за целите, за които сме я събрали. При никакви обстоятелства няма да продаваме или споделяме Ваша лична информация с някоя трета страна за нейни цели и няма да получавате маркетинг съобщения от никоя друга организация, като резултат от споделяне на Вашите данни с нас.

Ще споделяме Ваши данни единствено за следните цели:

  • Трети страни доставчици и подизпълнители, които може да обработват лични данни от наше име: Възможно е да трябва да споделим Ваша информация с доставчици на хостинг и други услуги, които ни съдействат да предоставяме нашите услуги. Тези доставчици ще действат само по наши указания, ще са обект на предварителна проверка и ще поемат договорни задължения, съдържащи стриктни клаузи по отношение на защита на личните данни. Ние се стремим да гарантираме, че тези трети страни ще използват лични данни само за законосъобразни цели в съответствие с настоящата Политика за поверителност.
  • Когато сме задължени по закон: Ще изпълняваме такива искания, когато разкриването на информацията е задължително по закон. Освен това, ще гарантираме споделянето на такава информация чрез подписване по възможност на специални споразумения със съответната организация или чрез проверка за всеки конкретен случай, която цели да установи, че искането и разкриването на информацията са законосъобразни.

„КОЛЕЛО НА КЪСМЕТА НА ДЯДО КОЛЕДА“

Уебсайта на Koleda.net предлага специална игра за посетителите си – колело на късмета, което всеки вижда 1 път. За участие се изисква имейл адрес и съгласие и прочит с изложените тук общи условия и политика за поверителност  на сайта на Koleda.net. 
Нюанс 2020 ООД си запазва правото да отказва награди за участници, които злоупотребяват със ситемата и броя разрешени участия – едно участие за имейл и устройство.
Шансът да спечелите награда от колелото на късмета е над 65%, всяка от изписаните награди може да бъде спечелена. Наградите от колелото на късмета се дават като промоционални кодове, които трябва да бъдат използвани в период от 12-24 часа. Ако промоционалният код изтече, вие губите правото на награда от този код. С участието си, вие се съгласявате с това, че имейл адресът ви ще попадне в нашият имейл бюлетин и може да получавате търговски съобщения от koleda.net. С всеки имейл ще ви бъде дадена възможност да се отпишете.
Келелото на късмета на Дядо Коледа е със забавен характер, участието в него е безплатно и не изисква монетарна инвестиция, а имейл адрес на посетителят. Участието не е задължително и прозорецът с играта може да бъде затворен по всяко време.

ЛИЧНИ ДАННИ, КОИТО ВИЕ ПРЕДОСТАВЯТЕ

Личните данни, които предоставяте директно в уебсайта ни, прилежащите му микросайтове или социални профили могат да бъдат съхранявани за период от 1 година или не по-дълъг от нуждите на Нюанс 2020 ООД

Личните данни, които събираме при извършена от Вас доброволна онлайн регистрация са – име и фамилия на получател на продукта, на платец на поръчката, адрес, имейл адрес и телефонен номер.

Това е информация, която следва да посочите, за да може да направите регистрация или да закупите и чрез която Вие може да бъдете идентифицирани лично.

Целите на събирането на посочените лични данни са описани по-долу в настоящата политика за поверителност и защита на личните данни.

ЛИЧНИ ДАННИ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ АВТОМАТИЧНО

Когато посещавате някоя от уеб страниците ни, нашият уеб сървър автоматично разпознава и събира Вашия IP адрес, който е определен от Вашия доставчик на интернет услуги и не Ви идентифицира лично.

Обобщена информация – Log Files – както много други сайтове, ние получаваме информация от съвкупни лог файлове (съвкупност от системна информация за потребителя): IP адрес; ISP (Internet Service Provider); браузъра, който използвате, когато посещавате сайт от групата (като Google Chrome, Internet Explorer и Mozilla Firefox ); час на посещение, времето, което сте прекарали в даден сайт и кои страници в сайта сте посетили. Информацията, която се съдържа в тези файлове не може да бъде използвана, за да бъдете идентифицирани в реалния живот. Тя включва:

Бисквитки (‘Cookie’): това е малко количество информация, която уеб сървърът ни изпраща на уеб браузъра ви, позволявайки на сървъра ни да събира обратна информация от браузъра ви. Koleda.net използва бисквитки с основна цел подобряване на потребителското изживяване и разбиране на потребностите му и маркетингови цели. Вие можете да изберете да изтриете нашите или на трета страна бисквитки чрез опциите на всеки браузър. Това може да повлияе на взаимодействието с наш или друг сайт.

Повече информация за „cookie” можете да намерите на http://www.allaboutcookies.org/faqs/cookies.html.

Уеб указателите (Web beacons) са файлове, които позволяват на даден уеб сайт да събира информация за броя на потребителите, които са го посетили и да има достъп до техните ‘бисквитки’ (‘cookies’). Повече информация за уеб указателите можете да намерите на: http://www.allaboutcookies.org/faqs/beacons.html

Нашият уебсайт използва „бисквитки” със следната цел:

  • Да функционира нашия уебсайт
  • Да събираме анонимни данни относно това как нашите потребители използват сайта ни, което да ни помогне да го подобрим
  • Да Ви позволи да споделяте съдържанието в социалните мрежи
  • Да ни помогне да предоставяме подходяща реклама до тези, които може да се интересуват от нея.

Ние не използваме „бисквитки” с цел:

  • Да събираме лична информация, с която да бъде идентифицирано дадено лице
  • Да предоставяме лична информация на трети страни.

Цели на събраните лични данни

Нюанс 2020 ООД обработва личните Ви данни само за целите, описани по-долу:

• за онлайн регистрация и предоставяне на възможност за участие в организирана от koleda.net промоция, събитие или др.;
• Да Ви предоставим услугите или информацията, които сте поискали;
• При първоначална покупка на писмо от Дядо Коледа – за посочване на получател(и), възраст, интереси и друга информация, която може да подобри услугата ни.
• За изготвяне на доклади за нашата работа, услуги, рекламни кампании и събития;
• За одитиране и администриране на нашите сметки;
• За вътрешно обучение, контрол на качеството или оценка на услугите, които предоставяме и за провеждане на анализи и маркетингови изследвания с цел подобряване на нашите услуги;
• Да отговорим или изпълним искания, оплаквания или запитвания, които ни отправяте;
• За измерване и проследяване на статистически зависимости за потребителското поведение в сайта, откриване на поведенчески модели, на организираното от koleda.net рекламна кампания с цел подобряване на бъдещи такива.

• да Ви изпращаме имейл известия или друг тип електронна комуникация, която може да бъде считана за търговско съобщение, за бъдещи коледни или детски промоций, които може да ви интерсуват. Не използваме имейлите си за спам, ако ви пишем – сметнали сме, че има защо.

РАЗПОЗНАВАНЕ И СЪБИРАНЕ НА IP АДРЕСА ПОЗВОЛЯВА:

– разкриване на идентичността на потребители в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да спазят настоящите условия;

– анализ на трафика към сайтовете и предпазване от злонамерени атаки;

Oбработване на лични данни на лица под 18 години:

Ако сте на възраст под 18 години, моля, не изпращайте никаква информация за себе си, включително, но не само име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и други. В случай, че научим, че сме събрали лична информация от лиже на възраст под 18 години, ще изтрием тази информация възможно най-бързо. Ако смятате, че може да имаме информация от или за лице под 18 години, моля, свържете се с нас на контактите, посочени по-долу.

Вашите права и възможности във връзка с обработване на личните Ви данни:

Разполагате с определени права съгласно приложимото законодателство по отношение на личните данни, които съхраняваме за Вас, а именно:

1. оправомощени сте да изискате достъп и да получите информация по отношение личните данни, които се съхраняват за Вас, както и информация, касаеща целите на обработването, категориите лични данни, получателите, пред които е възможно да бъдат разкрити личните Ви данни и друго;

2. имате право по всяко време да поискате коригиране на неточни данни, свързани с Вас, както и допълване на непълните данни, ако това е целесъобразно и/или необходимо с оглед целта, с която данните се обработват;

3. по всяко време можете да оттеглите съгласието си за използване на личните Ви данни, което сте предоставили в предходен момент. В този случай, оттеглянето на съгласието Ви за използването или обработването на личните Ви данни може да доведе до невъзможност да се възползвате от участие в промоция или събитие, организирано от koleda.net

ОПЛАКВАНИЯ

Ако искате повече информация или имате въпроси, свързани с настоящата Политика за поверителност, както и за да отправите официално оплакване по отношение на нашия подход за защита на личните данни или искате да поставите въпрос относно поверителността, може да се свържете с нас на: info@koleda.net

Полезна информация:

Има редица полезни инструменти и ресурси, които можете да използвате, за да контролирате поверителността си онлайн. Особено препоръчваме да се запознаете с функциите и настройките за поверителност на браузъра, който използвате.

На следния адрес можете да откриете много полезна информация за защита на личните данни в Интернет

http://www.youronlinechoices.com/bg/.

За да научите повече как ние ползваме трета страна за събиране и използване на информация върху страниците на koleda.net, моля, посетете следните страници:

https://www.gemius.com/privacy-policy.html

http://www.google.bg/privacypolicy.html

Google, като трета страна в ролята на доставчик, използва ,,бисквитки“

https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=1115

Връзка с нас:

В случай че имате въпроси, коментари или оплаквания във връзка с настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни или в случай че желаете да упражните правата си или да актуализирате предоставените лични данни, моля да се свържете с нас чрез email на следния адрес info@koleda.net