Грижа и изхвърляне на Коледната елха

Тъй като толкова много време и усилия се полагат за избора на перфектната коледна елхата, следва да се погрижим за нея, по най-добрия начин. В противен случай, игличките започват да кафявеят или да падат, до края на сезона. Безопасността също е важна причина да се погрижите правилно за коледното дърво, тъй като изсъхващата елха също представлява сериозна опасност като опасност от пожар.

Средностатистическата коледна елха трябва да издържи около пет до шест седмици, ако се полагат подходящи грижи за нея.

След като изберете коледната елха и я занесете у дома, първото нещо, което трябва да се направи, е да се направи пресен срез и да се постави в съд с вода. Коледната елха не трябва да се монтира суха, а водата в съда трябва редовно да се допълва. Свежият срез се прави, като се отреже около един сантиметър от края на ствола за да се улесни абсорбирането на водата.

Коледното дръвче трябва да е здраво закрепено в поставката си и да се постави далеч от открит огън или източници на топлина, като пещи, камини или отоплителни печки, които могат да го изсушат. Украсяването на елхата също трябва да започне след като е била монтирана на стойката си. Вземете необходимите предпазни мерки за да се намали или избегне опасността от пожар.

Никога не трябва да се използват украшения с открит пламък или свещи. Светлините на коледната елха трябва да се проверяват, за да се гарантира, че крушките са здрави, връзките са здрави и дали някоя част от кабела не е повредена. Ако има открити кабели или неработещи лампички или прекъсващи, тези лампички за коледната елха не трябва да се използват.

Изберете добър съд за коледната елха, тъй като водата е най- важния елемент за необходим за по-дълъг живот на коледното дърво. В избора на съд, преценете количеството вода, което може да побере съда, когато елхата е поставена вътре в него.

След като Коледа е приключила и вашето чудесно украсено коледно дърво е доставила много радост, е важно да се погрижите за нея, преди да изсъхне и да започне да капе. Възможности за изхвърляне на коледната ви елха вероятно ще зависят от услугите, предлагани от вашата общината. Някои общини ще събират коледните елхи в определени дни.

Коледните елхи никога не трябва да се изгарят в камината, тъй като могат да причинят натрупване на креозот, което е безцветно, маслено вещество. Може да бъде нарязана и използвана като мууч, за наторяване на други разстения.

Весели празници!