Идеи за забавления в Коледния ден

Коледа е вълшебно и вълнуващо време. Събирайки семейството заедно, ще имате много възможности да направите нещо забавно и незабравимо. От игри до занимания – има по нещо за всеки, което можете да добавите към празника.

Най-накрая е тук! Вие и семейството сте се подготвяли за Коледа и тя най-накрая пристигна. Въпреки това, вместо да попаднете в капана на прекарването на целия ден в мързелуване, защо не вземете участие в някои коледни дейности?

Така че, ако искате да внесете повече забавление в коледните дни, тук ще откриете няколко чудесни съвета, които можете да следвате.

  • Семейна коледна викторина

Какъв по-добър начин да се забавлявате в дните преди Коледа от семейна викторина? Най-хубавото на тази идея е, че може да бъде съобразена с възрастта на всеки член на семейството.

Ще намерите много въпроси за коледна викторина в интернет. Или винаги можете да създадете свои собствени, за да сте сигурни, че въпросите ще бъдат известни на цялото семейство. Можете да направите викторина просто за забавление или да добавите награди, за да я направите по-състезателна.

  • Коледни занимания с децата

Ако търсите нещо забавно, което да правите с децата, защо да не създадете коледни дейности заедно? Има буквално стотици идеи, които можете да следвате онлайн.

Можете да създадете свои коледни картички или да изработите коледен венец, който да закачите на вратата. Ако искате да направите Коледа още по-забавна и сантиментална, можете да направите и подаръци един за друг.

Не е нужно да правите нищо твърде сложно. Има много забавни занимая, които вие и децата можете да правите, за да имате още по-магическо изживяване.

  • Играйте на настолна игра заедно

Настолните игри са отлично занимание за семейства, особено на Коледа. Можете да се съберете и да се забавлявате с часове, играейки един срещу друг. Има буквално стотици настолни игри, така че не би трябвало да е трудно да намерите такива, на които цялото семейство да се наслаждава.

Можете дори да го превърнете в традиция да играете настолна игра всяка Коледа. Прекарайте малко време в търсене на настолни игри онлайн и ако искате да го направите още по-коледно, потърсете игра с празнична тематика, която всички можете да играете.

  • Гледайте стар Коледен филм

Ако наистина не можете да намерите мотивация или енергия да играете игри след готвене, защо не седнете заедно и не гледате стар коледен филм? Докато по-новите филми също са добри, ще откриете, че по-старите филми осигуряват голяма носталгия, особено за по-възрастните членове на семейството.

Страхотното нещо в това да гледате по-стар коледен филм заедно е, че ще можете да споделите и детските си преживявания с децата. Децата днес често се интересуват от нещата, които техните родители, баби и дядовци са правили и гледали. Така че, ако търсите по-релаксираща дейност, която можете да правите, гледането на стари коледни филми е страхотна идея.

  • Играйте играта „Шапката на Дядо Коледа“

Носенето на шапката на Дядо Коледа на Коледа автоматично добавя допълнително забавление към деня. Знаете ли обаче, че можете да го превърнете и в малка игра?

Вземете на всеки шапка на Дядо Коледа и закачете името на известен коледен герой върху тях. Целта на играта е да задавате въпроси, за да разберете чие име е закачено на шапката ви. Можете да приспособите имената, за да съответстват на възрастовия диапазон на всеки играещ, за улеснение.

  • Гответе заедно

Няма как да избягате от факта, че имате много за готвене на Коледа. Но вместо да прекарвате часове сами в кухнята, защо не доведете цялото семейство да помогне?

Приготвянето на Коледна вечеря като семейство може да бъде страхотно изживяване за сближаване. Освен това значително намалява времето, което ще прекарате в кухнята. Така че, възложете на всеки определена работа в кухнята и се насладете на нещо приготвено от цялото семейство.

  • Пейте коледни песни

И накрая, можете да пеете Коледни песни. Изберете любимите си песни и се съберете следобед или рано вечерта, за да ги пеете. Ако някой свири на инструмент в семейството, той също може да свири, ако иска. Така ще осигурите Коледно настроение за всички.

С толкова много страхотни дейности, които можете да правите, ще се забавлявате с часове със семейството на Коледа.

Предлагаме само малка селекция от идеи, които можете да използвате за вдъхновение.

Има толкова много начини да внесете малко повече забавление през Коледните дни. Горепосочените са само някои от нещата, които можете да изпробвате със семейството тази година.

Весела Коледа!